17 maig, 2018

Caixa de textures #DIY (Si!! fet per nosaltres)

Edu Calderón és el psicòleg de Parc Güell ,creatiu com el que més, ens explica com han fet aquest projecte tan útil que servirà per fer teràpia i treballar molts àmbits…Ta Txaaan!;

 

Quan fem una cosa pels altres ens sentim millor, ens sentim útils i valorats. Això és el que em volgut aconseguir amb l’activitat que us presentarem a continuació.

Fa un parell de setmanes vam demanar a alguns dels residents de la Residència Parc Güell que ens ajudessin a crear material per fer estimulació sensorial a altres residents del centre.

Entre tots vam preparar una caixa per emmagatzemar diverses textures i tot de forma do it yourself #diy.

Aquests panells els podem fer servir com a eina de reconeixement de textures i els materials que necessitem són molt senzills d’aconseguir.

Abans de començar a fer les nostres targetes amb textures, necessitarem una caixa de sabates per guardar les nostres targetes.

A continuació, amb una caixa de cartró, tallarem quadrats del tamany de la nostra caixa de sabates. Deixarem volar la nostra imaginació i pensarem en textures que puguin ser interesants: macarrons, mongetes, pals de gelat, veta adherent, botons, cartró arrugat, plàstic de bombolles, plomes, trossets de feltre… hi ha moltíssimes opcions.

Podem organitzar les nostres textures des de la més suau fins les més aspres o simplement barrejar-les i que la persona vagi descobrint les diferents textures manipulant-les.

Aquesta activitat es pot adaptar a qualsevol perfil de persona, ja que amb ella podem treballar la motricitat fina, l’estimulació sensorial, el reconeixement de colors, o la diferenciació de textures.

Una altra forma de treballar amb aquest material seria posant-hi una fulla de paper en blanc a sobre de la nostra textura i pintar fent pressió per obtenir diferents patrons.

La caixa de textures és una activitat diferent que sorprèn als nostres residents; se us acut algun objectes més que puguem fer servir com a textura? Encara tenim targetes buides perquè ens feu arribar les vostres propostes!

residenciaparcguell4

residenciaparcguellresidenciaparcguell2residenciaparcguell3residenciaparcguell5

Deixa un comentari