10 abril, 2018

Experiència: Acollir alumnes Erasmus

Volem compartir amb la resta del món, i, sobretot amb més companys del sector, la nostra experiència amb alumnes de pràctiques Erasmus. En el nostre gremi, sempre hem vist alumnes en pràctiques d’escoles normalment de la nostra pròpia ciutat, però es fa estrany que et contactin per acceptar alumnes Erasmus; “això és més per a empreses d’un altre tipus” (vam pensar) … Sobretot ,perquè penses en la barrera de l’idioma i la gent gran, supossant que seria un gran impediment el no poder expressar-se ni entendre en un mateix idioma.

Error! Error al crear limitacions abans que sorgeixin, error el menysprear el poder humà de la comunicació, error el infravalorar la bona feina que fem i tot el que podem ensenyar ,encara amb la barrera de l’idioma.

Perquè REGALEM VIDA, vida a persones que han viscut molt, i respectar aquesta història, cuidar-la, protegir-la i dignificar-la forma part de la nostra feina, i si! Estem preparats per ensenyar-lo a noves generacions siguin del país que siguin.

Així, vam accedir al rebre el mail de proposta de Stud & Globe, genials professionals i sobretot genials persones, i vam començar a tramitar documentació. No us preocupeu perquè és molt, senzill, pràcticament igual que amb alumnes d’aquí, vénen amb un conveni legalment redactat, nosaltres només ens ocupem d’oferir-un àpat.

L’experiència va ser molt positiva, vam tenir a Theo i Samuel, en manteniment i, a Pauline i Maïwen com a auxiliars de geriatria. Han estat uns alumnes plens de motivació, de ganes d’aprendre i finalment, amb el tema de l’idioma no vam tenir grans problemes, fèiem servir Google Translateper comunicar-nos, i, durant la jornada intentàvem seguir la mateixa rutina per optimitzar l’organització i aconseguir que, en pocs dies ells poguessin ser una mica autosuficients.

Amb els residents del centre va ser molt divertit per a ambdues parts el intentar comunicar-se a través d’expressions no verbals ,o fins i tot havien persones que sabien una mica de francès. El dia de l’avaluació, amb els seus respectius professors, un d’ells ,va comentar que el millor de l’experiència va ser descobrir que, malgrat no parlar la mateixa llengua hi va haver una comunicació gairebé perfecta amb alguns residents. Vam explorar una comunicació emocional, aquesta que s’assembla una mica a quan viatgem a països on no coneixem l’idioma però que al final ens entenem perfectament.

Durant aquestes setmanes, tots nosaltres i gràcies a ells i elles, hem viatjat, ells han après i a nosaltres ens han ensenyat. Recomanem acollir alumnes d’Erasmus, i esperem la propera experiència!
Gràcies :)

29570344_965044733654011_2081855155193192587_nIMG_0899

Deixa un comentari