13 agost, 2018

Teràpia amb taula de llum

 

Fa uns mesos que vam començar a desenvolupar aquesta teràpia sensorial amb una eina senzilla encara que molt poderosa … la taula de llum.

Es tracta d’un tauler que irradia llum, amb el qual podem estimular els sentits de múltiples maneres, aquí és on hi ha la clau, que podem aplicar diferents mètodes segons el perfil de la persona a la qual se li realitza la teràpia.

Ja de per si, el simple fet d’encendre el tauler, crida l’atenció i comença la  màgia, crea un ambient de concentració.

A les taules de llum se’ls sol donar un enfocament pedagògic, en ser usades com a eines d’aprenentatge per a l’edat infantil, però, realment també per a gent gran la podem considerar un excel·lent recurs.

Com l’hem fet servir?

Normalment vénen incorporats amb la taula, diferents objectes de colors, geomètrics o lletres, en posar sobre la llum converteix els objectes molt més colorits, més nítids i vius .No ens oblidem que ens dirigim a un perfil de persones on la majoria tindrà problemes de visió, el sol fet de poder discernir perfectament els objectes proporcionarà una gran motivació a la persona que observa.

Com hem comentat són molt diverses les maneres en què podem usar aquest instrument i aquí entra en joc la nostra creativitat i per descomptat el nivell receptiu de la persona que realitza la teràpia.

Des combinar colors, jugar a les 3 en ratlla, crear laberints, pintar, calcar patrons … hi ha una infinitat de possibilitats.

A més, podem crear diferents atmosferes en l’espai on estiguem, depenent del joc que estiguem aplicant, com atenuar la llum, posar diferents tipus de música, convidar a més participants … No deixeu de provar-ho!

 

MESA DE LUZ_edited

 

 

Deixa un comentari