28 octubre, 2018

4ª JORNADA ACRA EN ATENCIÓ CENTRADA EN LA PERSONA

La setmana passada va tenir lloc la 4a JORNADA D’ATENCIÓ CENTRADA EN LA PERSONA, organitzada per ACRA. Aquesta jornada va néixer anys enrere amb la idea de compartir experiències sobre ACP entre els professionals del sector, i les residències on s’aplica aquest mètode de treball, per així estendre aquesta filosofia i anar innovant i avançant.

Concretament nosaltres, que portem diversos anys aplicant atenció centrada en la persona, havíem assistit i aprofitat aquestes jornades com a espectadors i, enguany, la psicòloga de la Residència Parc del Clot, Mª Rosa Liñán va debutar com a col·laboradora explicant la seva experiència i estudi amb la ” teràpia amb nines “realitzada a Parc del Clot.

Segurament ja coneixeu una mica en què consisteix aquesta teràpia, bàsicament les eines que tenim són nines i complements, però, el realment interessant, és poder introduir-les a cada persona segons el seu perfil, és a dir segons la seva història de vida (a part dels seus antecedents metges). A partir d’aquí, cada persona respon de manera diferent, però per a això és essencial seguir el patró de l’ACP, tenir en compte sempre l’essència de la persona, observar i empatitzar amb els seus sentiments.

Això és només una pinzellada, si us ve de gust seguir aquest link d’ACRA, podreu tenir més informació sobre l’experiència de M. Rosa en aquesta última jornada de ACP.

Per descomptat agraïm a la nostra companya el seu esforç per l’estudi i la seva vocació, i a ACRA per comptar amb Grup Arrels, per moltes jornades més!

Deixa un comentari